Op 1 januari 2021 vierden we ons 3-jarig bestaan. Bureau Kikken is dus nog hartstikke jong! Toch hebben we zelf het gevoel dat we er altijd al waren. Omdat we elkaar inmiddels door en door kennen, helemaal op elkaar ingespeeld zijn en er zelfs sprake is van een echt Kikken-DNA. Daarmee hebben we de nodige stenen kunnen verleggen en stromen veranderd. We hebben het verschil kunnen maken, volgens onze klanten. Eigenlijk zoals we dat 3 jaar geleden voor ogen hadden.

Met ons advies richten wij ons op organisaties met een maatschappelijke opdracht. Een opdracht die steeds complexer wordt en voortdurend andere eisen stelt aan bestuurders en werknemers. Dat is niet gemakkelijk. Gelukkig zijn wij tegen die achtergrond juist op ons best. Omdat veranderen nu eenmaal in ons DNA zit. Daar krijgen wij energie van. We hebben ons hart dus kunnen ophalen, de afgelopen tijd. En gaandeweg mogen ontdekken waar onze kracht ligt.

Een situatie of probleem doorgronden en kijken hoe het anders kan, vormt de grondslag van ons werk. We doen dat met warme belangstelling voor mensen en organisaties én met de drive om iets wezenlijks achter te laten. Dus gaan we diep als het moet, soms regelrecht tegen de stroom in. Want dat is vaak nodig om bij de bron te komen. Vaak zit er onder water iets waar je je als organisatie niet bewust van bent. Dat brengen wij aan de oppervlakte. En daarmee gaan we samen aan de slag.

Onze expertise gebruiken we om structurele veranderingen te bewerkstelligen. Maar we bedenken net zo makkelijk iets nieuws als de situatie dat vraagt. Zoals de MarktVerkenner, die op basis van kwantitatieve én kwalitatieve informatie je positie in de omringende markt in beeld brengt, richting geeft en handvatten biedt voor verandering. Of onze game Overbruggen waarmee je in de huid van een collega kruipt en de dynamiek van samenwerken aan den lijve ervaart. Ook specialiseerden we ons in het voorbije jaar in het online trainen en begeleiden van verandertrajecten. Dat beviel zo goed, dat dit een vast onderdeel wordt van onze dienstverlening. We hadden het van tevoren allemaal niet kunnen bedenken. Het waren onze klanten en hun vragen, die ons maakten tot wie we zijn.

Natuurlijk hebben we ook regelmatig ons hoofd gestoten. En eerlijk is eerlijk, dat was niet altijd fijn. Maar achteraf bezien, hebben we daar wel het meest van geleerd. Zo weten we nu dat we niet moeten focussen op snelheid en resultaat (ook al is dat de wens van de opdrachtgever) maar de tijd moeten nemen voor onze analyse en voor het bepalen van de juiste aanpak. Dan zijn we op ons best! De kracht van Bureau Kikken ligt in zorgvuldig onderzoek, in het zichtbaar maken wat onderhuids speelt en het begeleiden van veranderingen die beklijven. Kortom: wij zijn er voor organisaties met lef!

Wij danken iedereen die het lef had om te veranderen en ons hielp om onze kracht te ontdekken. Al zijn we er nog niet, want het kan altijd nog beter!
Dus gaan we voorlopig lekker door met veranderen . . .

Partners Bureau Kikken,
Anne-Marie, Bas, Dianne, Lies en Henriëtte

 

Aanmelden voor Da’s kikken!

Ontvang enkele keren per jaar inspirerende content