Fijn vooruitzicht: start leerarrangement IKC

 

Je kunt het je nu nog niet voorstellen, maar er komt ook een tijd na de coronacrisis. Een tijd waarin we weer samen kunnen komen en elkaar live kunnen ontmoeten. Daarom willen MijnID.nu, Interstudie en Bureau Kikken, alvast melding maken van de start van het IKC-Leerarrangement na de zomer op 16 september. De bijeenkomst vindt plaats bij MijnID.nu, Loolaan 37 in Apeldoorn. Wat is er nu mooier dan je in deze lastige tijd te kunnen verheugen op een boeiende opleiding?

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor schoolleiders in het basisonderwijs en managers kinderopvang die actief zijn in het ontwikkelen van een kindcentrum. Het maakt niet uit of je nog aan het begin staat van de samenwerking of al aardig op weg bent. Met het volgen van de opleiding geef je een boost aan jouw kindcentrum aan de ontwikkeling van jezelf als professional en als mens!

Schoolleidersregister PO en herregistratie

De opleiding is geaccrediteerd op vier professionaliseringsthema’s van het Schoolleidersregister PO. Met deze opleiding voorzie je dus in de herregistratieperiode van vier jaar.

herregistratie schoolleidersregister

Inhoud van de opleiding

De groep bestaat uit deelnemers uit het onderwijs en de kinderopvang. Dat maakt onze opleiding uniek! Er is veel aandacht voor het creëren van samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang: hoe doe je dat als leidinggevende? Wat is de rol van cultuurverschillen en hoe geef je daar leiding aan? Hoe geef je leiding aan de transformatie naar een kindcentrum of IKC? Schoolleiders basisonderwijs en managers kinderopvang leren tijdens deze opleiding samen kindcentra te ontwikkelen. Ze krijgen nieuwe inzichten, ontwikkelen vaardigheden en ervaren door samen te leren. Ook hierbij is ons motto ‘maximaal verschillend, optimaal verbonden’. Want dan ontwikkel je je vanuit je eigenheid en laat je je kennen.

Afwisselende opleiding

Ervaren trainers uit onderwijs en kinderopvang bieden je kennis aan over kindcentra en kindcentrumontwikkeling en dagen je uit om van de gebaande paden af te wijken door de inzet van creatieve en actieve werkvormen, waaronder simulaties en games.

Acht trainingsdagen

De opleiding bestaat uit acht trainingsdagen. Daarnaast ondersteun je elkaar in kleinere challenge-groepen, is er intervisie en vindt er individuele e-coaching plaats door een van de trainers. Je maakt tijdens de opleiding een portfolio dat wordt getoetst tijdens een Proeve van Bekwaamheid.

Meer informatie

Brochure en website

Je vindt de brochure over het leerarrangement hier. Je kunt ook een kijkje op de site nemen.

Persoonlijk contact

Wil je meer weten, neem dan contact op met Henriette Kikken. Mail naar bureau@bureaukikken.nl en bellen kan ook: 06-51711380.

Aanmelden voor Da’s kikken!

Ontvang enkele keren per jaar inspirerende content