Team

Henriëtte Kikken MBA CMC

Henriëtte Kikken MBA CMC

chief en founder

Ik blijf me verwonderen

Ik ben maatschappelijk geëngageerd en houd al meer dan 20 jaar van het vak van organisatieontwikkeling. In beide ben ik gedreven en gedegen. Ik voel me thuis in de rol van adviseur, procesbegeleider, trainer en (boardroom)coach. Ik heb veel ervaring met de thema’s visie en strategie, (organisatie)samenwerking, cultuur en leiderschap, organisatie inrichting en transformatie.

Ik ben Certified Management Consultant, met een sociale en bedrijfskundige basis. Ik werk graag met de blik op vooruit en in het hier en nu. Mijn ambitie is om collectief leren van organisaties te vergroten en te bestendigen. Ik ben op m’n best wanneer er creativiteit, energie, daadkracht en natuurlijk leiderschap nodig is. Vanuit vertrouwen en verbinding beweging creëren, het liefst anders dan anders. Ik ga de diepte in en ben confronterend wanneer het nodig is. Ik geniet van creëren samen met opdrachtgevers. Veelkleurig, grensverleggend en ondernemend.

Ik verleg graag mijn grenzen en blijf me verwonderen. In Congo leer ik hoe ik samen met anderen de wereld een beetje beter kan maken (www.bondeko.nl).

henriettekikken@bureaukikken.nl
06-51711380

Dianne Beunk MSc

Dianne Beunk MSc

organisatie ontwikkelaar

Of we vinden een weg, of we maken er één

Ik ben als organisatie ontwikkelaar graag bezig met het creëren van beweging en het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Dit met als doel mensen en organisaties te stimuleren het beste van zichzelf te geven. Ik geloof in het bundelen van krachten, in het samen onze organisaties mooier maken. Ik voel me verbonden met organisaties waarin wordt gewerkt vanuit een maatschappelijke missie, zoals onderwijs, kinderopvang en de culturele sector.

In mijn rol van adviseur, trainer, coach en procesbegeleider daag ik uit en zoek ik graag grenzen op. Het mag schuren, dat is vaak nodig om te komen tot dieper leren en groeien. Ik maak beperkende onderstromen in een organisatie zichtbaar en bespreekbaar en zet ze vervolgens als middel om te komen tot vernieuwing.

Thema’s als cultuurverandering, innovatie, transformatie, (vitaal) leiderschap, visieontwikkeling, samenwerking en teamleren passen bij mij. Ik ben intuïtief, verbindend en ik kan goed analyseren. Ik heb een focus op leren en laten leren. Door mijn achtergrond als psycholoog en vitaloog ® ben ik gericht op werken aan het vergroten van de vitaliteit van mensen, teams en organisaties. Het werkt beter als de energie weer stroomt!

Ik ben ondernemend en ik probeer graag dingen uit. Ik hecht waarde aan ethiek, met elkaar het goede doen in concrete situaties.

diannebeunk@bureaukikken.nl
06-50880271

Maaike Ebbekink

Maaike Ebbekink

organisatie ontwikkelaar

Geluk geeft energie

Als organisatieontwikkelaar is mijn doel altijd het geluk vergroten, want geluk geeft energie!  Zowel van de organisatie en de professionals, als ook van de kinderen en leerlingen. Dat doe ik met enthousiasme, betrokkenheid en een ‘vleugje’ humor.

Mijn kennis en ervaring zit met name bij organisaties in kinderopvang en onderwijs, waarbij de vorming van een IKC vaak de vraag is. Ik heb veel verschillende functies gehad in het onderwijs en de kinderopvang. Van manager tot beleidsadviseur en begonnen als ‘juf’. Met deze ervaring vergroot ik graag het geluk van andere organisaties.

Ik zie altijd kansen, heb oog voor het verleden maar blijf daar niet in hangen. Ik geloof in ’samen’ en in het proces. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden, als je het maar samen doet.

Mijn Twentse nuchterheid zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond sta en niet snel de moed opgeef; ’t löp wa lös.

maaikeebbekink@bureaukikken.nl
06-12888164

Anne-Marie van den Dungen

Anne-Marie van den Dungen

organisatie ontwikkelaar

Vanuit de kern naar ontwikkeling

Ik ben een organisatie ontwikkelaar in hart en nieren. Mijn passie is organisaties te leren kennen en te laten floreren door de mensen die er werken te laten groeien; altijd vanuit een gedragen visie.

Steeds op zoek naar hoe kwaliteiten en vermogens van mensen beter kunnen worden benut en hoe mensen beter samen kunnen werken. Resultaatgerichtheid gaat bij mij hand in hand met warmte, creativiteit en verbondenheid. Maar wel in sectoren die ook de ontwikkeling van de mens hoog in het vaandel hebben staan, zoals onderwijs, opvang, zorg en cultuur.

Aanpassen aan de externe omgeving én interne afstemming/de onderstroom, zijn voor mij beide belangrijk. Ik houd ervan zaken te doorgronden en ze logisch te ordenen. Dat kan helpen in het vinden van een perspectief voor verbetering. De organisatiecultuur biedt een ander perspectief. In mijn werk en in mijn eigen ontwikkeling: van Lean tot Deep democracy.
Linksom of rechtsom, samen vinden we een weg voor verbetering.

annemarievandendungen@bureaukikken.nl
06-14821863

Bas Vermeulen Drs

Bas Vermeulen Drs

organisatie ontwikkelaar

Ondernemerschap vanuit inzicht en bezinning

Met een achtergrond als bedrijfskundige ben ik altijd erg benieuwd hoe zaken georganiseerd zijn. Waar wil men naar toe en hoe zorgt men ervoor dat de mensen in de organisatie het goede doen om dat te bereiken. Vanuit enthousiasme en met humor probeer ik als organisatie ontwikkelaar het verschil te maken bij de opdrachtgever. En niets geeft meer voldoening dan wanneer zo’n organisatie uiteindelijk weer beter functioneert en zelf in staat is de vervolgstappen te zetten.

Graag denk ik met de klant mee hoe ze maatschappelijke betrokkenheid kunnen verbinden met ondernemerschap. Op welke manier komt je onderscheidend vermogen dan het best tot zijn recht? Ik houd van een gedegen en pragmatische oplossing, waar de organisatie mee vooruit kan. De lat ligt hoog en professionaliteit en vakmanschap staat voorop. Praktijkervaring en gezond verstand is één, maar op feiten gebaseerd onderzoek is daar een waardevolle aanvulling op. Ik verdiep me dan ook graag in actuele inzichten die relevant zijn voor ons vakgebied als organisatie ontwikkelaar.

bureau@bureaukikken.nl
06-14128578

Christy Pach

Christy Pach

organisatie ontwikkelaar

Wie ben jij als persoon & wie ben jij als professional? That’s the question

Na jarenlange ervaring in diverse managementrollen ken ik de praktijk als geen ander. Ik ben gedreven en bevlogen om ontwikkeling teweeg te brengen bij de individuele professional, het team en de organisatie als geheel. Hoewel ik altijd uit visie handel is mijn ‘Pipi gehalte’ behoorlijk hoog en ben ik pragmatisch ingesteld, tenslotte is doen het nieuwe denken.

Teams zijn de meest levendige organismen in een organisatie, altijd in beweging. Je brengt er soms meer tijd mee door dan thuis. Hoe haal je als leider van een team het beste uit jezelf én uit je team? Leiders en teams zijn voor mij de sleutel tot succesvolle resultaten. Resultaten die behaald worden doordat de zakelijkheid naar de opdracht en de ontwikkeling van de mens bij die opdracht met elkaar in evenwicht zijn.

Je vindt in mij een gecertificeerde psychodynamische teamcoach met ruime managementervaring, een kritische sparringpartner en adviseur. Professionals en teams kan ik goed spiegelen op het innemen van hun rol in het geheel. Ik ben een echte verbinder die overal kansen ziet. Mijn ervaring met stemwerk en muziek zie je terug in speelse werkvormen met groepen en in mijn aandacht voor klank, intonatie en lichaamstaal. Dat geeft altijd een gezond makend inkijkje in de onderstroom.

Team- en organisatieontwikkeling in kindcentra (IKC) is mijn specialiteit. Als IKC Coach help ik professionals, teams, management en bestuur in kinderopvang en onderwijs met een inspirerende samenwerking en optimale communicatie. Met als achterliggende drijfveer dat zij alleen samen succesvol kunnen bijdragen aan de brede ontwikkeling van onze jonge kinderen, de volwassenen van de toekomst.

bureau@bureaukikken.nl
06-57251081

Marleen Wilschut MSc

Marleen Wilschut MSc

organisatie ontwikkelaar

Begin waar de ander is

Als organisatieontwikkelaar schakel ik snel tussen diverse niveaus, met een helder doel voor ogen. Ik ben een verbinder die op een creatieve en interactieve manier professionals enthousiast krijgt om in beweging te komen. Niet door professionals iets op te leggen, maar door te vragen wat ze nodig hebben om het ‘anders’ te gaan doen.

Met een scherp oog voor wat er nodig en haalbaar is, begeleid ik teams, organisaties en netwerken binnen de kinderopvang, onderwijs en zorg in complexe veranderingen. Zo zorg ik ervoor dat er vanuit verschillende belangen toch voor een gezamenlijk resultaat wordt gegaan. Met de nodige humor en creativiteit weet ik er de vaart in te houden. Als professionals weer lucht voelen om systematisch kleine stappen vooruit te zetten die de kwaliteit van het werk verbeteren, dan ben ik blij

Mijn expertise ligt op het vlak van complexe veranderopgaven, integraal werken, lerende netwerken en professionaliseringsvraagstukken in het brede veld van het publiek domein. Ik ben inzetbaar op strategisch, tactisch en operationeel niveau in de vorm van project- en procesbegeleiding. Je vindt in mij een strategisch maar pragmatisch mens. Ik werk graag samen aan betekenisvolle veranderingen in de wereld van kinderopvang, onderwijs en zorg (o.a. de IKC ontwikkeling). Laten we samen ontmoetingen creëren en impact maken door te beginnen waar jij bent.

bureau@bureaukikken.nl
06-33707005

Toon van den Hanenberg

Toon van den Hanenberg

organisatie ontwikkelaar

De relatie en de prestatie

Als er een vraagstuk is waarbij niet alleen de organisatie van processen, maar ook de samenwerking tussen afdelingen en mensen een vraagstuk is, kom ik graag in beeld. Een organisatie is meer dan een samenstelling van afdelingen, het is een levend organisme waarin mensen moet kunnen opereren en floreren.
Ik ben ervan overtuigd dat het de oprechte intentie van mensen is om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de opdracht van de organisatie. Mijn kracht zit erin iedereen die bijdrage ook daadwerkelijk te laten realiseren.

Besturen, leiding geven met impact. Dat doe ik door: helder te analyseren en te rapporteren; focus aan te brengen en koers te houden; standvastig te zijn en rust te brengen; empathisch te sturen en in gesprek te blijven; de confrontatie in te zetten; resultaatgerichte zakelijkheid te stimuleren met ruimte geven en te motiveren en te verbinden. Om dit te bereiken, put ik uit een rijke ervaring.

Ik heb ervaring in beleidsmatig werken, in advieswerk en in directie- en bestuurlijk leidinggeven in onderwijs en zorg. Boeiend vind ik het aansturen van hoog opgeleide professionals vanwege mijn eigen voorkeur van betrokkenheid op inhoud en het primaire proces. Daarnaast heb ik processen begeleid van reorganisatie, fusie, sluiting van scholen, herontwerp van bedrijfsprocessen, strategische koerswijzigingen en cultuurveranderingen..
Kortom, allround met affiniteit voor inhoud en mensen.

bureau@bureaukikken.nl
06-13839044

Manuela Spaninks

Manuela Spaninks

organisatie ontwikkelaar

De samenleving een beetje mooier maken

Ik voel mij thuis bij mensgerichte organisaties die de samenleving een beetje mooier maken. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan. Ik hou van nieuwe uitdagingen en ik krijg energie van organisaties die daadwerkelijk het lef hebben om stappen te zetten. Ik verbind mensen met anderen, waardoor kennis en kunde maximaal worden gedeeld. Ik ben een creatieve probleemoplosser, die out-of-the-box denkt om doelen te bereiken. Ik ben analytisch sterk, doelgericht en op samenwerking gericht. Ik laat mensen graag dingen ‘zelf doen’, waarbij ik initiatief stimuleer en coachend optreed. Ik hou ervan om complexe zaken eenvoudig weer te geven, zodat het voor iedereen begrijpelijk en behapbaar wordt. Geen enkel probleem is voor mij te gek en ik geloof niet snel dat iets onmogelijk is.

Ik heb veel ervaring met uiteenlopende problematieken in de sectoren kinderopvang, zorg en welzijn. Als organisatie ontwikkelaar ligt mijn expertise op het vlak van governance, visie en strategieontwikkeling, fusies, overnames en samenwerkingen. Ik werk graag op het snijvlak van kinderopvang en onderwijs als het gaat over IKC-vorming. Daarnaast ben ik sterk in crisismanagement.

bureau@bureaukikken.nl
06-38337823