Aan de slag met organisatiecultuur in samenwerking

Onderstaande inspiratiedag heeft al plaatsgevonden! Wil je een terugblik lezen. klik hier 
Voor de muzikale samenvatting van Maarten van Veen, klik hier 

Je bent in een samenwerking hard aan het werk om een nieuw project te ontwikkelen. Of je werkt al een aantal jaren samen met partners uit andere organisaties. De visie, missie en doelen zijn helder. Alle afspraken staan duidelijk op papier. En toch heb je wel eens het gevoel dat er verschillen zijn, waar je nét niet genoeg grip op krijgt…

Mis dit dan niet! Op 11 maart 2020 organiseren we een bijzondere dag, waar je je kennis kunt uitbreiden met de laatste wetenschappelijke inzichten én aan de slag bent met vragen als: Wat speelt er nu echt bij samenwerking?  Hoe ga je om met cultuurverschillen en de ‘onderstroom’ in samenwerking? Kun je daar ook anders naar kijken? Wat kun je leren over jezelf door te kijken naar de ander?

Het wordt een kleinschalig event voor een select gezelschap. Er is volop ruimte voor persoonlijke ontmoeting. We gaan met elkaar beleven en ervaren hoe we met cultuurverschillen in de ‘onderstroom’ van organisaties kunnen omgaan. En hoe we daarmee de samenwerking verder kunnen verrijken. We nodigen je met heel veel plezier uit voor deze anders-dan-andere-inspiratiedag! En neem ook je samenwerkingspartner mee!

Onze gastspreker is niemand minder dan Danielle Braun, corporate antropoloog en directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Danielle is de auteur van de bestsellers Corporate Tribe en Building Tribes. Zij is dé expert als het gaat om cultuurverschillen, samenwerking en verbinding. Haar motto is: ‘Een mens is niet los verkrijgbaar.’

Daniëlle Braun‘Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien.’

 

 

‘Overbrug het verschil, door iets anders te doen!’

Dit is wat we bij Bureau Kikken willen: impact hebben op organisaties. En daardoor ook op de wereld. Ja, we zijn ‘wereldverbeteraars’. Elke steen die je verlegt verandert de stroming. Elke interventie die je doet raakt het grotere belang. We dagen je graag uit om te onderzoeken wat echt speelt in jouw organisatie. We geloven in de kracht van het collectief. Als je samen iets wilt, komt het er. ‘Een mens is niet los verkrijgbaar.’

Overbrug het verschil door samen iets anders te doen. Maak samen het verschil!

Wil je nieuwe inzichten opdoen en de steen verleggen om de (onder)stroom te veranderen? Heb je zin het avontuur aan te gaan en het verschil te maken?  Op 11 maart reiken we je daarvoor graag nieuwe bouwstenen aan. En neem je samenwerkingspartner mee en krijg beiden een boek cadeau!

Programma

Welkom bij Maak het verschil! Inspiratie vanaf de eerste minuut. Je ervaart op een verrassende manier wat verschil maken en verschil in cultuur met je doet. Het programma start zodra je binnen bent. Als je alles wilt meemaken, zorg dan dat je er uiterlijk om 9.45 uur bent. De koffie staat klaar om 9.30 uur.

Na een kop koffie/thee, wat lekkers en een korte inleiding start de speciaal voor deze dag ontwikkelde game. Deze wordt in en tussen groepen gespeeld en we nemen daar ook echt de tijd voor. Cultuur en samenwerking zijn hierin uiteraard de leidende thema’s. Hoe bouw je een gezamenlijke cultuur? Waarom gebeurt er bij de ene groep iets anders dan bij de andere? Welke verschillen zijn er zichtbaar in houding, gedrag, manier van praten en werken? En wat doet dat met jou en de groep wanneer je gaat samenwerken. Op allerlei manieren ben je actief aan de slag en word je geprikkeld.

Daarna gaan we bij een groot kampvuur in gesprek over de dynamieken in de game en de praktijk en koppelen we dit aan recente wetenschappelijke inzichten. Hoe wordt gedrag van mensen en de organisatiecultuur van een organisatie beïnvloedt door sociaal maatschappelijke patronen van onder andere normen en waarden? En wat is daarvan de invloed op samenwerking?

Tijdens de lunch in mediterrane sfeer heb je de tijd om met elkaar in gesprek te zijn. Wie is de ander, hoe werkt de ander samen en wat kun je daarvan leren?

Na de lunch zal Daniëlle Braun haar antropologische kennis en ervaring op interactieve wijze met je delen. Beeldend en inspirerend zal zij ingaan op de vraag hoe je om kunt gaan met cultuurverschillen in samenwerking.

Het tweede deel van de middag ben je aan de slag met het overbruggen van cultuurverschillen in je werk. Met elkaar creëren we concrete handvatten zodat je er in je eigen werkomgeving mee verder kunt. Zo ga je zeker niet met lege handen naar huis. De dag wordt op bijzondere wijze afgesloten en uiteraard drinken we daarna nog samen een borrel.

Wanneer, waar

Datum                 woensdag 11 maart 2020
Tijd                      09.30 – 16.30 uur
Locatie                VRIJ in Culemborg
Landgoed Anckerwaerdt, Beusichemsedijk 17, Culemborg

Deze anders-dan-andere-inspiratiedag is voor directeur-bestuurders uit het (primair) onderwijs, kinderopvang, zorg, managers en staf, gemeenteambtenaren, wethouders en andere professionals die gaan voor succesvolle samenwerking in (jeugd)voorzieningen.

Wanneer je met het openbaar vervoer komt, staat er om 9.30 uur een auto voor je klaar bij treinstation Culemborg. Wanneer je daar gebruik van wilt maken, meld je dan voor 1 maart aan via bureau@bureaukikken.nl. Geef daarbij ook aan hoe laat je trein aankomt op station Culemborg. Om 16.30 uur word je weer teruggebracht naar het treinstation. Op het treinstation staan ook OV-fietsen. Op deze website kun je de beschikbaarheid checken. Er is volop parkeergelegenheid voor de deur van Vrij in Culemborg.VRIJ in Culemborg is gelegen op Landgoed Anckerwaerdt. VRIJ ligt middenin het groen en is bovendien in het bezit van het Gouden Green Key certificaat.

Tijdens deze dag worden foto’s/films gemaakt. Die worden door Bureau Kikken gebruikt op social media en in verslaglegging achteraf. We willen je wijzen op je portretrecht. Meld het vooraf via e-mailadres bureau@bureaukikken.nl wanneer je niet in beeld wilt komen.

Wanneer je schoolleider in het primair onderwijs bent, kun je deze inspiratiedag inzetten als informele leeractiviteit t.b.v. de herregistratie Schoolleidersregister PO. Wanneer je hierover meer wilt weten, neem dan contact op met diannebeunk@bureaukikken.nl, 06-50880271.

Aanmelden en kosten

Je kunt je inschrijven via het online aanmeldingsformulier. Na ontvangst van je aanmelding sturen wij een factuur voor de betaling van deelnamekosten.

De kosten zijn 295 euro (BTW-vrij) per persoon. Dit is inclusief lunch en consumpties.
Als je meer dan twee collega’s meeneemt (één factuuradres) zijn de kosten 250 euro per persoon.
Als je een samenwerkingspartner aanmeldt (ander factuuradres) dan krijgen jullie beiden het boek ‘Da’s gek – Een antropologische kijk op normaal’, van Danielle Braun cadeau!

Voor de voorwaarden klik hier

Dieetwensen of een allergie? 

Wanneer je dieetwensen of een allergie hebt, geef het voor 1 maart door via bureau@bureaukikken.nl. Onze koks houden er graag rekening mee.

Meer informatie

Als je vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet en neem contact op met Henriëtte Kikken, henriettekikken@bureaukikken.nl, 06-51711380